בלוג

/
/
דו"ח תזרים מזומנים: מה זה, ומדוע הוא כל כך קריטי לסטארטאפים?

דו"ח תזרים מזומנים: מה זה, ומדוע הוא כל כך קריטי לסטארטאפים?

דוח תזרים מזומנים לעסק

בין 2011 ל- 2021 נפתחו בישראל כ- 8,000 סטארטאפים. מדובר במספר מרשים מאוד למדינה קטנה כמו שלנו, והוכחה נוספת לכך שהרווחנו ביושר את התואר "אומת הסטארטאפ". אבל המציאות היא שלא כל סטארטאפ מצליח. מתוך 8,000 הסטארטאפים שקמו בעשור הקודם, כ- 4,000 נסגרו עד שנת 2021. כלומר, כ- 50% מהסטארטאפים שנפתחו בעשור הקודם בישראל כבר נסגרו. 

הדבר המעניין הוא מהי הסיבה העיקרית שהביאה לסגירתם של אותם סטארטאפים. מפתיע לשמוע אבל זו לאו דווקא איכות המוצר והתאמתו לקהל היעד. זו אחראית לסגירה רק בכ- 35% מהמקרים. גם לא התחרות (20%), לא הרגולציה (18%), אפילו לא בעיות בבניית הצוות (10%). הסיבה העיקרית שמביאה לסגירת סטארטאפים היא בעיה בתזרים המזומנים, שמביאה לסגירתם של כ- 38% מהסטארטאפים. כלומר, לחברה נגמר הכסף המזומן, והיא לא יכולה להמשיך לממן את המשך פעילותה. 

אז מה סטארטאפים יכולים לעשות כדי למזער את הסיכון של קצב שריפת מזומנים מהיר מדי (Burn Rate)? אנחנו ממליצים לכל סטארטאפ (ולמעשה כל חברה) להתחיל לנהל דוח תזרים מזומנים. מדובר בדוח שבו מחלקת הכספים צריכה להזין את כל ההוצאות הצפויות והלא צפויות של החברה. יש לכלול בו משכורות, עלויות ספקים, שכירות, נסיעות, ועוד. יש לכלול בדוח גם הכנסות ממכירות או גיוסים, וכל הזמן לבחון את היתרה אל מול עלויות התפעול של החברה. מילוי קפדני של דוח תזרים מזומנים צפוי לעזור למחלקת הכספים והנהלת החברה להבין טוב יותר כמה מזומן נשאר לה להמשך הפעילות, ובהתאם לתכנן גיוסים, קידום מכירות, ועוד מהלכים להגדלת תזרים המזומנים של החברה. 

כחלק מעבודתנו כמחלקת כספים חיצונית של סטארטאפים רבים, רכשנו ניסיון רב בניהול דוחות תזרים מזומנים ויצירת אסטרטגיה פיננסית בהתאם למסקנות שהדוח מספק. אם גם אתם מעוניינים שאנשי כספים מקצועיים ינהלו את דוח תזרים המזומנים של החברה שלכם, צרו איתנו קשר.

דילוג לתוכן