כחברת ניהול כספים שנותנת שירות להרבה סטארטאפים, חברות הייטק וחברות בינלאומיות אחרות, אנחנו ב- Danoy עובדים הרבה עם רשות המס האמריקאית (IRS). אחד הטפסים החשובים בתקשורת עם ה- IRS הוא טופס 1099, שנועד לדווח על העברת תשלומים שאינם שכר לישות אמריקאית כלשהי.
למה הכוונה? הטופס מתייחס להעברת תשלומים לחברות אמריקאיות או נותני שירות אחרים. למשל, אם אחת מחברות הסטארטאפ שאנחנו נותנים להן שירותי CFO נעזרת בספק אמריקאי והיא מעבירה לו את התשלום בהעברה בנקאית, יהיה עליה למלא גם טופס 1099 כדי שרשויות המס יהיו מודעות להעברה. על מעביר התשלום למלא את הטופס עבור כל תשלום לספק אמריקאי בסכום שעולה על $600. אגב, במידה והתשלום מתבצע בכרטיס אשראי או מערכת תשלומים מקוונת כמו Paypal לא יהיה צורך בדיווח זה, מאחר והוא מתבצע אוטומטית על ידי המערכת.
דוגמה נוספת למקרה שבו יש לדווח ל- IRS באמצעות טופס 1099 היא כאשר מתקבל תשלום עבור ריביות, רווחי הון ודיבידנדים בסכום שעולה על $10.
כפי שניתן לראות, טופס 1099 לעיתים חל על מבצע התשלום ולעיתים על הצד שמקבל אותו. הוא גם חל על סוגים שונים של תשלומים ועל ישויות פיננסיות שונות (עסקים, אנשים פרטיים, משקיעים, מוסדות, ועוד). לפיכך קיימים מספר סוגים של טפסי 1099, שכל אחד מהם מותאם לתרחיש שונה. לדוגמה:
- 1099-MISC: משמש לדיווח על הכנסות מגוונות, כמו תשלום עבור עבודות, שכר דירה, תמלוגים, ועוד.
- 1099-INT: משמש לדיווח על הכנסות מריבית על השקעות, ולפיכך משקיעים ומוסדות פיננסיים.
- 1099-DIV: משמש לדיווח על דיבידנדים מהשקעות.
- 1099-B: משמש לדיווח על עסקאות ברטר
- ועוד…
רשויות המס האמריקאיות דורשות הגשת טפסי 1099 עד ה- 31 בינואר של כל שנה עבור השנה הקודמת. לפיכך, כחלק מתפקידנו כמחלקת הכספים של חברות עם פעילות בארה"ב, אנחנו ב- Danoy עובדים בהתאם לשיטה שפיתחנו שתאפשר לנו להיות מוכנים מראש למועד הגשת טפסי 1099 ל- IRS.
במידה ואתם מעוניינים שנעזור גם לחברה שלכם עם הגשת טופס 1099 וניהול כספי החברה, צרו איתנו קשר.