כחברה שמספקת שירותים פיננסיים כמו חשבות או הנהלת חשבונות לחברות בינלאומיות שפועלות גם בישראל, אחד הנושאים החשובים שאנחנו עוסקים בהם הוא מחיר העברה. חשוב להכיר את המונח ולשאוף להתנהל בתחום זה באופן תקין כדי לצמצם את הסיכון לחיכוכים מול רשויות המס, או לבעיות בזמן בדיקות נאותות.
אז מה זה מחיר העברה? בעולם העסקי, כאשר ישנן עסקאות בין שני צדדים שאינם קשורים זה לזה, העסקאות צפויות להתקיים במחירי השוק. זאת מאחר ושני הצדדים קונים או מוכרים מרצון ובלי תלות זה בזה.
המצב שונה כאשר מתבצעות עסקאות בין שני צדדים קשורים, כמו חברות אם ובת, או חברות אחיות באותו ארגון. למשל מרכז פיתוח במדינה א' ומרכז ייצור במדינה ב'.
במקרים כאלו, לגורמים שאחראים על העסקה, בראשם מנהלי החברות, יש יכולת השפעה מאוד גבוהה על אופן התנהלותה. הם יכולים להשפיע על מחיר העסקה. או על המיקום הגיאוגרפי שבו היא תתבצע, מה שישפיע על גובה המס שיגבה.
ולכן, רשויות המס מתעניינות מאוד בעסקאות שמתבצעות בין שתי חברות קשורות. הדרישה היא שמחיר העסקה יהיה דומה למחיר עסקה שהתנהלה בין צדדים לא קשורים.
כדי לעמוד בדרישות אלו של רשויות המס נדרשת עבודת מחירי העברה. במסגרת עבודת מחירי העברה יבחנו נתוני העסקאות המתגבשות ויבוצע חקר שוק על מנת לקבוע את הטווח הראוי למחירי עסקאות בין צדדים קשורים אשר יתאים לטווח המחירים במידה והעסקה היתה מתבצעת בין צדדים לא קשורים – כלומר במחירי שוק אמיתיים.
עם כל שנה שעוברת הכלכלה נעשית יותר גלובלית ומדינות נוספות דורשות ביצוע חקר שוק על מנת לקבוע את הטווח הראוי למחירי עסקאות בין צדדים קשורים. לפרטים נוספים צרו איתנו קשר.